Kémia 7

 
  1. a osztály kémia: Amikor az ellentétek vonzzák egymást

Elolvasni és értelmezni a tk. 78-79. oldalán a tananyagot. A füzetbe bemásolni és megtanulni a „Rövid összefoglalás” részt. Házi feladat mf. 80-81. old. 1.2.3. feladatok. Nem kell lefényképezni sem a füzetet, sem a házi feladatot, majd később ellenőrizzük ezeket, ezért vigyázzatok a kitöltött füzetekre és munkafüzetekre!

————————————————————————————————

2020.03.25

Az atom ionná alakul

( Két óra tananyaga 2020.03.25-27.)

Elolvasni és értelmezni a tk. 76-77. oldalán a tananyagot. A füzetbe bemásolni és megtanulni a „Rövid összefoglalás” részt.

Házi feladat mf. 78-79. old. 1.2.3. feladat.

Nem kell lefényképezni sem a füzetet, sem a házi feladatot, majd később ellenőrizzük ezeket, ezért vigyázzatok a kitöltött füzetekre és munkafüzetekre!

——————————————————————————————————

Kémia 7. március 18-20.

Kedves Gyerekek!

A szerdai órára egy dolgozatot terveztem, ezt kell elkészítenetek következő hét keddig (március 24.) Ezt még én kijavítom. Ezután Gállné tanárnő küldi nektek a feladatokat. A pénteki órára nem adok új feladatot.

Esetleg ha időtök engedi és kedvetek van hozzá, érdekességeket találhattok – molekulák képződése, víz, gyémánt, arany… témákban –  a mozaweb.hu oldalon, ahol ingyenesen elérhetők a tartalmak. Ehhez viszont regisztrálni, új fiókot kell létrehozni. Ezután megnyithatjátok a Kémia 7. és 8. 2018-as kiadású tankönyvet. (és a más tantárgyakhoz kapcsolódó könyveket is), digitális tartalmakat… Ezeket a későbbi témákhoz is ajánlom figyelmetekbe.

Üdv. Vén László

 A dogaírás előtt érdemes átnézni a Tankönyv 60-75. oldalát. Ne felejtsétek, az ábrák, képek segítenek az értelmezésben. A leckék végén található egy rész vázlatosan összefoglalja a témát. A Munkafüzetben megoldott feladatok is segíthetnek. Ha ezt megtettétek, akkor kell megoldani a dolgozatot.

Írásbeli feladat: Dolgozat

A kérdéseket a füzetben kell megválaszolnotok és azt lefotózva küldjétek el nekem a digioktataslacur@gmail.com címre kedd (március 24.) estig. Elég leírni a kérdés számát és a megoldást. Írjátok oda a neveteket!!! Max.kb. 45 percig írjátok, lehetőleg segítség nélkül!

  1. Írd le hidrogénmolekula és a vízmolekula, összegképletét, szerkezeti képletét! Írd oda, hogy melyik elem- illetve vegyület molekula, apoláris vagy poláris molekula! 8 pont
  2. Hogyan alakul át a kén hevítéskor, milyen szerkezeti, halmazállapoti változások történnek vele, mi képződik a folyamat végén? 5 pont
  3. Milyen adatokat írunk egy anyagismereti kártyára, írj fel legalább 5 tulajdonságot! 5 pont
  4. Melyik két szénvegyületről tanultunk az atomrácsos anyagoknál? Írd le legalább 4-4 jellemzőjüket! 10 pont
  5. Sorolj fel 5 tulajdonságot, mely a fémekre jellemző! 5 pont
  6. Írd le a vas, alumínium, réz, arany vegyjelét, egy-egy fontos tulajdonságát! 8 pont

Elérhető pontszám: 41 pont

 Posted by at 10:27