Rajz 6

 

RAJZ – 6. évfolyam (május 22.)

TÁRGYKIEGÉSZÍTÉS

Egy érdekes feladattal zárjuk az alkotást ebben a tanévben.

Ebben az igazán kreativitást igénylő feladatban a tárgyakat és a rajzolást kell egységbe szervezni ötletesen! Nézzétek meg a mintákat és készítsetek SAJÁT ötlet alapján egy olyan alkotást, ahol egy-egy hétköznapi tárgy a rajzos kiegészítéssel egészen más szerepet kap, mint amire eredetileg használjuk. A kiegészítés bármilyen technikával (színes ceruza, festés) készülhet. Az összekomponált alkotást fényképezd le és küldd el nekem!

A példákban így kap más szerepet egy eper, tükörtojás, hajgumik, szűrők, fokhagymanyomó, egy növénydarab….

tárgykiegészítés példák

A kész műved alsó sarkába olvashatóan írd a neved, fényképezd le és küldd el a digitalismana@gmail.com címre május 27-ig! A tárgy mezőbe írd be: a neved és tárgykiegészítés rajz! Ha kérdésed van, privátban írj! Mindenkit kérek a határidők pontos betartására!

——————————————————–

RAJZ – 6. évfolyam (április 27.)

 Maradunk a színek témakörben. A szivárvány színeivel fogtok alkotni.

Nézzétek meg ezt a 3 perces filmet a színek felidézésére:

http://ludbriko.hu/a-szivarvany-szinei/

A4 es rajzlapon készüljön a festmény, az alábbi mintákhoz hasonló technikával, használjátok fel a szivárvány színeit az egységes alkotásba! Szabadon választhatod meg, hogy mit ábrázoljon a kép, nem kell ragaszkodnod az alábbi mintákhoz.

szivárvány minta

A kész műved alsó sarkába olvashatóan írd a neved, fényképezd le és küldd el a digitalismana@gmail.com címre május 11-ig! A tárgy mezőbe írd be: a neved és szivárványos rajz! Ha kérdésed van, privátban írj!

————————————————————–

RAJZ – 6. évfolyam (április 20.)

 

Az utolsó rajzórán a tizenkettes színkörrel foglalkoztunk. Az akkor kiosztott lapon egy teljes színkört kezdtünk el elkészíteni. Többen beadtátok (7 fő), de aki még nem, az fejezze be, fényképezze le és küldje el a digitalismana@gmail.com címre április 24-ig! A tárgy mezőbe írd be a neved és „rajz feladat”!

Mellékelem felidézésül, segítségül a mintát és a munka menetét:

6.evf

 Posted by at 10:29