Rajz 8

 

RAJZ – 8. évfolyam (május 22.)

TÁRGYKIEGÉSZÍTÉS

Egy érdekes feladattal zárjuk az alkotást ebben a tanévben.

Ebben az igazán kreativitást igénylő feladatban a tárgyakat és a rajzolást kell egységbe szervezni ötletesen! Nézzétek meg a mintákat és készítsetek SAJÁT ötlet alapján egy olyan alkotást, ahol egy-egy hétköznapi tárgy a rajzos kiegészítéssel egészen más szerepet kap, mint amire eredetileg használjuk. A kiegészítés bármilyen technikával (színes ceruza, festés) készülhet. Az összekomponált alkotást fényképezd le és küldd el nekem!

A példákban így kap más szerepet egy eper, tükörtojás, hajgumik, szűrők, fokhagymanyomó, egy növénydarab….

tárgykiegészítés példák

A kész műved alsó sarkába olvashatóan írd a neved, fényképezd le és küldd el a digitalismana@gmail.com címre május 27-ig! A tárgy mezőbe írd be: a neved és tárgykiegészítés rajz! Ha kérdésed van, privátban írj! Mindenkit kérek a határidők pontos betartására!

——————————————————————–

RAJZ – 8. évfolyam (április 20.)

Az idei tanévben rajzóra keretében ismerkedünk meg a fényképezés történetével.

Nézd meg ezt a 7 perces kisfilmet:

https://www.youtube.com/watch?v=1vU5oMuWxNk

 Kreatív feladat

Készíts egy 3 fényképből álló sorozatot (nem kérek többet, csak hármat!), melynek témáját az általam felsorolt lehetőségekből választhatod:

- a fény és árnyék (érdekes árnyékok)

- tavasz a kertben (főként közeli képek növényekről, szorgoskodó méhekről…stb…)

- életre kelt tárgyak

Lehet a 3 kép ugyanazon témából, de lehet mindegyik témából egy-egy. A három képnek egyenként adj címet és nevezd át erre a fájlnevét! Egy e-mailben küldd el a digitalismana@gmail.com címre április 30-ig! A kísérő levélben írj arról, hogy mivel fényképezted (telefon, kompakt fényképező, tükörreflexes digitális fényképező) és hol készült a kép, hogyan tetszett ez a feladat és végül írd alá, hogy be tudjam azonosítani a munkád.

Néhány kép az ihlethez, de ne ezeket reprodukáljátok! Saját ötletedet valósítsd meg!

példa

 Posted by at 10:29