Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Adventi készülődés – 2.0

December 3-án kezdődött iskolánkban az ünnepre készülődés. Adventi koszorú készült, és hetente meggyújtottunk 1-1 gyertyát.  December 12-én – a hagyományoktól eltérően – szerveztük meg a karácsonyváró készülődést. Tanulóink osztálykeretben készítettek apró ajándékokat. Sok szép meglepetés készült.   

A veszélyhelyzet miatt idén elmaradt a karácsonyi ünnepi műsor, viszont első alkalommal lett karácsonyfa az iskola parkjában elültetett fenyőfából.

Az iskola fenyőfájának a története:

17 évvel ezelőtt, 2003. decemberében az akkori 5.a osztály Ottné Ági néni vezetésével ültette azt a pár éves kis fenyőcsemetét, amely most 2020-ban elsőként vált az iskola fenyőfájává. „Nagykorúvá” válva nappali és éjszakai ünnepi díszekbe öltözött. A díszeket iskolánk dolgozói és a tanulói készítették, majd minden osztály ünnepélyesen helyezte fel a fára az osztályukat jelképező dobozkát. A termetes karácsonyfa az iskolai időszakban és a téli szünetben is megörvendezteti az arra járókat, egyben boldog karácsonyt kíván a jelenlegi és volt tanulóinknak, dolgozóinknak és családjaiknak.

Az alábbi Müller Péter idézettel kívánunk minden balástyai családnak áldott, meghitt karácsonyt:

„Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott álnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.”

A magaslati díszítésben segítségünkre voltak az önkormányzat és az iskola munkatársai Szemerédi László emelőkosaras járművének segítségével. Köszönjük szépen.