Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

a Magyarság KicsiNagykövete

Balástyai sikerek a Magyarság KicsiNagykövete versenyen

A Generációk Találkozása Egyesület által meghirdetett “A Magyarság KicsiNagykövete” verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.
Az ország minden megyéjében meghirdették a Magyarság KicsiNagykövete programot, amelyben 10-12 éves diákokat versenyeztettek azzal kapcsolatban, mennyire ismerik lakókörnyezetüket. Strack Maria ötletgazda elmondta, az országban összesen több mint 15 ezer gyerek vett részt a több fordulós megmérettetésen, mely során online és személyesen is számot adtak tudásukról. A feladatok között szerepelt például film/PPT készítés, illetve az is, hogy mutassák be egy turistának megyéjüket.

Erre az országos versenyre tizennyolc tanuló jelentkezett a balástyai Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola 5-6. évfolyamáról. A fordulók során a teljesítményük alapján csökkent a versenyben lévők létszáma, a megyei döntőn harminc diák közül kilenc balástyai volt. A megyei díjkiosztót július 21-én, Szegeden, a Dóm Látogatóközpontban tartották, ahol három diákunk is a díjazottak között volt.  Csongrád-Csanád megye KicsiNagykövete egy kübekházi diáklány, Lovász Katalin Édua lett, a három kicsi attasé közül pedig ketten balástyai tanulók: Csanádi Atád Sport KicsiAttasé, Varga Napsugár Kulturális KicsiAttasé. Beadott munkájáért különdíjat kapott Kiss-Csepregi Tamás.
A verseny kiírás szerint a KicsiNagykövet és a három KicsiAttasé képviselik megyénket szeptember végén az országos döntőn, amelynek fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök. Itt választják majd meg a Magyarság KicsiNagykövetét és három KicsiAtasséját. Ugyanakkor feladatuk lesz az is, hogy képviseljék lakóhelyük, környezetük értékeit, teremtsenek összetartó, jó közösséget, illetve vigyék hírét a helyi kultúrának, gasztronómiának, sporteseményeknek.

A balástyai diákokat Márkus Marianna tanárnő készítette fel.