Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

TÁMOP-6.1.2

Egészségben: komplex egészségfejlesztési és baleset megelőzési program a balástyai általános iskolában

TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0026

Kedvezményezett: Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya

A projektidőszak: 2014. szeptember 1. – 2015. június 30.

Támogatás összege: 11 449 739 Ft

A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) kiemelt projektet, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) valósítja meg, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal szorosan együttműködve. A projekt célja az iskolai, kifejezetten egészségfejlesztési célú tevékenységek megvalósítása.

A projekt első üteme: tanórán kívüli időben egészségfejlesztési program elemek megvalósítása az állami fenntartású általános iskolákban, többcélú intézményekben.
A projekt második üteme: az iskolák közötti kooperációt építő megyei szintű szabadidős közösségi programok, „hétpróbák” megszervezésére és lebonyolítására kerül sor.

Egészségfejlesztési program elemek:

1.) Az egészséges élelmiszerek megismerését, az élelmiszerek változatos elkészítési módjának elsajátítását támogató program.
2.) Iskolakert program.
3.) Az ivóvíz-fogyasztás népszerűsítését célzó program.
4.) A helyes test- és száj-higiénés szokások kialakulását támogató program.
5.) Sérülés-megelőzési program megvalósítása (elsősegéllyel együtt).
6.) Egészségfejlesztési célú kommunikációs események szervezése.
7.) A kötelező tanórai foglalkozások utáni pihenőidőben, szabadidőben, illetőleg a délutáni tanítási időszakban, de nem a mindennapos testnevelés részeként megvalósuló, szabadidősport jellegű egészségfejlesztő és életmódformáló programok megvalósítása.
8.) Időszakos, rendszeresen visszatérő, hagyományteremtő jelleggel szervezett, a tevékenységek változatosságára építkező iskolai rendezvények megvalósítása.