Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

A víz világnapja

HÁ-KETTŐ-Ó… így első olvasásra furcsa szövegnek tűnik ez, mintha egy földönkívüli lény szájából hangzana. De ha kimondod még egyszer HÁ-KETTŐ-Ó, akkor talán már dereng valami. Talán, ha úgy írjuk, ahogy kell H2O, akkor mindenkinek beugrik, hogy a vízről van szó.

Általában a gyerekek nem szeretik a kémiát, nehézséget okoz számukra. Ez így volt szüleitekkel is. Mégis, ha megkérdezitek őket, mi is ez, hogy H2O, szinte kivétel nélkül tudni fogják, hogy a víz. Erre mindenki emlékszik. Nem véletlen!

A víz talán a legfontosabb anyag környezetünkben. Benne született meg az ÉLET, s ő éltet minden élőlényt, az embert is. Nélküle nem létezhetnénk.

Mégis, a víz óriási veszélynek van kitéve, az egyre növekvő népesség, az ipar és a mezőgazdaság, valamint különböző hóbortjaink mohó vízigénye mind fenyegetést jelentenek rá.

Tiszteljük a víz ezerféle jótékony hatását, vizsgáljuk meg, hogyan járul hozzá mindennapi életünkhöz, értékeljük jelentőségét és gondoskodjunk védelméről!

Március 22. a Víz világnapja, legalább ezen a napon álljunk meg egy kicsit és gondolkodjunk el, mi mivel járulhatnánk hozzá a VÍZ védelméhez. A következő filmmel erre szeretnénk felhívni a figyelmet!

https://drive.google.com/file/d/1XHLjsEV86WtGk7_tLpsVGxG52c0HRi1x/view?fbclid=IwAR3I6l9a7gTRmxxTIi018TKq-xOPbND3Fr-mYxx3cNPdtQdmsUyqAoSwNp0