Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Helyi testhőmérséklet-mérés szabályai

A kormányzati útmutatásnak megfelelően 2020. október 1-től az iskola épületébe belépés előtt kötelező a testhőmérséklet-mérés a dolgozóknak és a diákoknak is, ehhez az érintés nélkül mérő eszközök megérkeztek intézményünkbe.

Helyi testhőmérséklet-mérés szabályai

 

A kormányzati útmutatásnak megfelelően 2020. október 1-től az iskola épületébe belépés előtt kötelező a testhőmérséklet-mérés a dolgozóknak és a diákoknak is, ehhez az érintés nélkül mérő eszközök megérkeztek intézményünkbe. A hosszas sorban állás elkerülése miatt az alábbi helyi szabályok lépnek életbe:

A reggeli ügyeletre érkezőknek (7.00-7.30-ig) folyamatosan történik a hőmérsékletmérés az iskola udvarán. Rossz idő esetén a felsős épület bejáratánál történő hőmérsékletmérést követően léphetnek be az épületbe. A sorakozó után az alsós és a felsős épület bejáratánál az ügyeletes pedagógusok végzik a testhőmérséklet mérését.

8.00 után a bejáratok továbbra is zárva lesznek, a később jövők az irodában jelentkezhetnek hőmérsékletmérésre.

37,8 fokos testhőmérséklet az a határérték, ami felett a mérést rövid pihentetés után megismételjük. Ha akkor is eléri a határértéket, a szülőt és az iskolaorvost is azonnal értesítjük, a tanulót elkülönítjük, az osztályterembe nem mehet be. Azt javasoljuk a kísérőknek, hogy várják meg, míg a hőmérsékletmérés rendben megtörténik.

Felhívjuk a szülők szíves figyelmét, hogy a testhőmérséklet mérése során keletkezett eredmény rögzítésére nincs se szükség, se lehetőség, célja csupán az, hogy megakadályozza a belépést azon személyek számára, akikkel szemben felmerülhet a fertőzöttség gyanúja.