Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Iskolaest

Április 21-én, a sportcsarnokban iskolánk hagyományosan Iskolaestet szervezett, amelyen a diákok színpadi produkciókat mutattak be szüleiknek, testvéreiknek és hozzátartozóiknak.
Az ünnepi eseményt Rabi Edit Éva igazgató nyitotta meg, és a műsorral kapcsolatban elmondta: „Tanulóink a tanítási órákon és a tanítási órákon kívül is változatos tevékenységekben próbálhatják ki magukat. Az iskolai szakkörökön és a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola foglalkozásain lehetőségük van tehetségük fejlesztésére. Ma kiderül, hogy a tanuláson kívül ki mit szeret csinálni, mivel foglalkozik szívesen. A főpróbán a gyerekek nagy lelkesedéssel figyelték egymás produkcióit, már megcsodálták egymás különleges képességeit.”

Az igazgatónő köszöntőjében elmondta, hogy a műsor mellett a világ felfedezésének és a tehetség kibontakozásának apró és értékes gyöngyszemeiből láthatnak kiállítást az előcsarnokban. A gyerekek alkotásai a délelőtti tanítási órákon és a délutáni grafika foglalkozásokon készültek. Az alsós épület folyosóján a Petőfi emlékév alkalmából készült műveik láthatóak.

Dr. Lipcsei Imre, az általános iskola fenntartója, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság főigazgatója szintén köszöntötte az Iskolaesten szereplő tanulókat és szüleiket, és kiemelte a Balástya Községi Önkormányzat az iskola fenntartásához nyújtott segítségét, amiért köszönetét fejezte ki. Főigazgató úr első alkalommal látogatott el  iskolai rendezvényünkre.
Ezt követően igazgatónő megnyitotta az Iskolaestet, amelyben a gyerekek megmutatták a zene, az irodalom, a tánc szépségeit, és megcsillogtatták előadói képességeiket. A műsor két része közötti szünetben a kiállításokon tölthették el az időt a vendégek.

Az első rész házigazdái: Grósz Ambrus Barnabás és Goldmann Gergő, a második rész háziasszonyai Kispéter Leila és Gunics Gréta voltak.

A műsor nagy sikert aratott, a zsúfolásig megtelt sportcsarnokban hatalmas taps jutalmazta a gyerekek produkcióit. A rendkívül megható, Szeretni valakit valamiért című záró dalt sok néző együtt énekelte a gyerekekkel.
Az Iskolaesten részt vett Ujvári László polgármester és Szombathelyi Ágnes, a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója is.

Az előadás pillanatai

Képek a kiállításról