Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

Munkácsy-nap

Szeptember 29-én rendeztük meg a hagyományos Munkácsy-napot. 

Az alsó tagozatos kollegák a Sajtkukac-parkot választották helyszínül, ahol érdekes mesevetélkedőn vettek részt a gyerekek.  A nap végén mindenki mesefigurás könyvjelzőt kapott jutalomként.
A felső tagozatosok programja Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódott. A János vitéz szereplőiről elnevezett vegyes korcsoportú csapatok: Óriások, a Kísértetek, a Boszorkányok, a Tündérek, a Zsiványok és a Huszárok mérték össze erejüket ügyességben és tudásban. A nyolcadikos kapitányok által vezetett csapatok a vetélkedő első első részében, a János vitézpróbán bemutatták csatakiáltásukat, az elkészített népies ételüket, amit Petőfi is ehetett, majd következett a Petőfi hasonmás verseny, sorversenyek és egy huszáros menetgyakorlat.

A második részben a maguk által készített menetlevéllel Petőfi életéhez és műveihez kapcsolódó hat állomásos akadályversenyen küzdöttek a pontokért. A szoros versenyt a Tündérek csapata nyerte meg. A nap végén minden diák könyvjelzőt kapott a Petőfi-emlékév tiszteletére.