Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola Balástya
+36 62/578-131 iskola@koznevelesbalastya.hu

“Sokszínű Petőfi” – képzőművészeti és szavalóverseny

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete szervezésében 2023. március 30-án és 31-én megrendezett képzőművészeti és szavalóversenyen szép eredménnyel vettek részt iskolánk tanulói.
A képzőművészeti pályázatra a 4., 6. és 8. évfolyamról 2-2 munkával neveztünk, közülük Széll András 4.a osztályos tanuló alkotásával 2. helyezést ért el. A szakmai zsűri (több mint 90 alkotás közül) minden beküldött rajzunkat beválogatta a kiállítási anyagba: Gajdács Eszter 4.a, Kiss Alexandra Panka 6.a, Olajos Zsófia 6.a, Gémes Nikoletta Iringó 8.a és Gunics Gréta 8.a munkáit.

Felkészítő tanárok: Gondáné Frankó Valéria, Márkus Marianna.

A szavalóversenyen öt tanulónk vett részt, akik szabadon választott Petőfi-verseket adtak elő: Nagy Nikolett 4.a, Sándor Boglárka 4.a, Módra Nóra 6.a, Sztankovics Nóra 6.a, Varga Napsugár 7.b. Mindannyian szépen szerepeltek, a szakmai zsűri dicsérő szavai mellett jó tanácsokkal is ellátta a versmondókat. A gyerekek számára élmény volt, hogy kortársaik előadásában is meghallgathatták Petőfi népszerű és kevésbé ismert verseit.

Felkészítő tanárok: Gondáné Frankó Valéria, Nagymihály Zsuzsanna, Zónai Márta.